O nama

 

 

Filozofija našeg poslovanja se svodi na dvije jednostavne stvari. Klijent treba da se osjeća kao najljepša osoba na svijetu kada ustane sa stolice u salonu i klijent treba da ima prelijepu, zdravu kosu i jednostavnu za održavat i izvan salona. 
 – Denis de Silva

Ovdije ćete upoznati nas, našu filozofiju i našu premium liniju proizvoda za profesionalnu njegu kose, vlasišta i kože, kreiranu od strane istaknutog frizera i osnivača kompanije, gospodina Denisa de Silve. Gospodin de Silva, dugogodišnji stručnjak u frizerskoj industriji, posvetio je svoj život istraživanju najefikasnijih metoda za postizanje savršenog zdravlja kose. Preparati kreirani od strane frizera nakog dugogodišnjeg istraživanja potreba klijenata. Od samog početka proizvodnje cilj je bio stvoriti sigurne i zdrave proizvode koji će klijentima pružiti jednostavno održavanje prirodne ljepote.

Naša priča počinje 2018. godine, kada je Denis de Silva, nakon dugogodišnjeg rada u prestižnim salonima, osnovao svoj prvi salon, “de Silva STUDIO”, s ciljem pružanja vrhunske usluge šišanja, održavanja i uljepšavanja za žene i muškarce. Nakon godina iskustva u radu s klijentima poput glumaca, pjevača i modela, došao je do spoznaje da personalizirani pristup ljepoti, njezi i održavanju kose ne zaslužuju samo glumci i modeli, već svi koji cijene ljepotu, njegu i održavanje.

Ta priča je zasužila salon koji je nešto drugačiji od standardnog. Cilj je da klijenti maksimalno uživaju u opuštenom ambijentu i usluzi, jer posao frizera se svodi na dodirivanje kose, a to je posebno intiman doživljaj koji zahtjeva ogromno povjerenje i povezanost..
2019. godine radi se rebranding salona i otvara se prvi salon zatvorenog tipa ” Hair Couture de Silva” u strogom centru grada. Tu oživljavamo filozofiju koja radi isključivo na zakazivanju termina u zatvorenom, ugodnom ambijentu, sakrivenog od očiju javnosti. Personalizirani pristup je značio konkretnije približavanje i shvatanje problema kod klijenata, te fokusiran rad na datom problemu, bez gužvi i distrakcija s jednim ciljem, klijent kada ustane sa stolice treba da se osjeća kao najljepša osoba na svijetu.

Nakon nekoliko godina uspješnog rada, Denis de Silva prepoznao je potrebu za pružanjem još kvalitetnije njege klijentima. Rodila se ideja o stvaranju prvog regionalnog brenda profesionalnih preparata za njegu kose i vlasišta po Europskim standardima rodila se 2020. godine. U suradnji s visoko cijenjenim regionalnim frizerima, triholozima i dermatolozima, stvorili smo liniju proizvoda koja nadmašuje klasične komercijalne proizvode. U saradnji sa svojim timom, cilj je da ponudimo najbolje moguće rješenje za vaše probleme.  Tu se nastavlja naša filozofija sa ciljem da kosa bude lijepa i njegovana i izvan salona. Iz mnogobrojnih razgovora i prepiski sa klijentima širom regiona shvatili smo da jedan proizvod ne može riješiti problem. Dakle, potrebni su detaljni koraci koji će dugotrajno riješiti problem, ali i uzrok problema. Tu smo kreirali set za njegu kose i prvi put u svijetu SET za poticanje rasta kose koji sačinjava piling, serum i šampon.

Sprej za hidrataciju '' more SILKY ''

Dakle, kreirali smo setove gdje se proizvodi međusobno nadopunjuju i jedni drugima pripremaju podlogu za bolji učinak. Osnova proizvoda za njegu kose koju smo kreirali za vas, je da budu FUNKCIONALNI, odnosno da rješavaju PROBLEM I UZROK PROBLEMA. Uz to naravno podrazumjevamo TEMELJITO PRANJE, DUBINSKU NJEGU, NJEŽNU HIDRATACIJU I SNAŽNU ZAŠTITU. Ova napredna linija preparata za njegu kose spaja najbolje od prirode i tehnologije, pri čemu smo odabrali samo osnovne sastojke koji su neophodni da vaša kosa dobije sve što zaslužuje, bez dodatnih sastojaka koji bi otežali vašu kosu, bez silikona, parabenai i vještačkih boja.

Sprej za hidrataciju '' more SILKY''

Svi proizvodi su savršeni za svakodnevnu upotrebu na svim tipovima kose i osigurava da će vaš izgled uvijek biti savršen! Naš brend ima temeljnu vrijednost i odgovornost prema vašoj kosi. Stvaramo proizvode principom minimalizma i jednostavnosti, kako u sastavu, tako i u dizajnu. Kako bismo zadržali i poboljšali kvalitet, neprestano tražimo nove materijale, nove tehnologije i pametne proizvodne procese koji naše proizvode čine još učinkovitijima, manje rasipnima i održivijima, te vašu kosu ljepšom i zdravijom. Koristimo samo precizno odabrane visokokvalitetne sastojke koji daju najidealnije rezultate.

Za sva pitanja možete nas kontaktirati

info@dennydsilva.ba

Shopping Cart